The Strikers DK
Historien kort
Strikers Aarene
Medlemmer
Biografier
Fjerritslev_Avis
Andre Medier
Annoncer
60´er Nostalgi
60´er Bal 1993
Repertoire
Single Plade
Dance On
60´er Bal 1991
60´er Bal 1993
Historien om Rascals Club
GuestbookTHE STRIKERS  -    Looking back to the sixties...

The Strikers - Copyright 2011 - All Rights Reserved

  

For os 5 drenge var musikken vores et og alt -næsten hver aften blev der øvet på numre. Dét med skolen var jo bare noget vi skulle, og lektierne blev som regel først ordnet lige inden vi gik i seng.                                                                                       

Den første tid var der øvelokale i Flemmings værelse, som lå i kælderen på Vestergade 56 i Fjerritslev, og der blev ivrigt øvet og øvet.

Det var også hér på Flemmings værelse, at vi en øveaften fik besøg af Niels Tuxen, som hver år holdt ferie på Svinkløv Badehotel. Dét var så stort, tænk sig at en af Danmarks bedste guitarister - har bl.a. spillet med Savage Rose - nu sad og jammede med os.

Vi var ”fattige” på penge, da alt hvad vi kunne skrabe sammen skulle gå til afdrag på musikinstrumenter. Men vi var meget ”rige” på mange gode oplevelser.

I den spæde start var det jo spændende at vise de indøvede færdigheder i den lokale Fritidsklub, men der gik ikke længe før vi blev kaldt på - i en større og større radius - rundt omkring Fjerritslev. Nok var det på ”små spillesteder”, men for os var det stort.

Transporten blev outsourcet til bogholder Stig og malermester Frederiksen - fædre til Flemming og Jørn, de stillede velvilligt op - typisk med personbil og varevogn.

Da vi øvede hver aften, kunne vi jo godt se, at det kunne vi ikke blive ved med at byde familien Stig og lejeren på 1. sal i bygningen, så vi måtte finde en anden løsning.

  

Poul`s mor Johanne boede på Algade, og i hendes baghave var der et hønsehus.  Det lykkedes os faktisk at overbevise Johanne om, at det kunne blive et fortræffeligt øvelokale, hvis vi satte det i stand.

Så vi gik i gang med at indrette os.

Isoleringen skulle være hø og med æggebakker som lydisolerende materiale.

Det med æggebakkerne havde vi set, da vi I 1966 indspillede en plade hos pladeselskabet ”Jacks Beat Records” i Nykøbing Mors. Pladestudiet var provinsens første pladeselskab - ejeren var Jack Fridthjof, og her kunne man for god betaling indspille en prøveplade i studiet. Det blev nu kun til prøveindspilningen, da vi selv skulle betale for udgivelsen. Vi har dog stadig et eksemplar af lakpladen med melodierne  ”You Don’t Like Me”, skrevet af Ole Bundgaard fra Fjerritslev og   ”Sombody Help Me”  med Spencer Davis Group.

Med hjælp fra Fjerritslev Ægpakkeri fik vi etableret et rigtig godt øvelokale, som vi brugte i et par år.

Musikken blev en større og større del af gruppens tilværelse, og derfor lejede vi stuehuset på ”Roskjærgaard” ved Gjøttrup. Stuehuset stod tomt og blev det sidste års tid det ideelle øvested for The Strikers.

  

Som tidligere omtalt følte vi os meget privilegerede som unge i Fjerritslev, hvor der på den tid skete en masse. Mogens Ib Nielsen - som desværre er gået bort - blev vores manager, og sammen med ham stiftede vi Popklubben  ”Rascals Club”, som trak mange store musiknavne til Fjerritslev.

 I samme tidsrum havde pigtrådsmanageren Poul Christensen og hans kone Sonja slået sig ned på en gård ved Frøstrup sammen med den professionelle gruppe The Heartbreakers. Vi var ikke sene til at tage kontakt til Poul Christensen, og så kom der rigtig gang i den. Vi opholdt os meget på gården og fik masser af jobs rundt omkring i Nord -og Midtjylland.

En overgang var vi på tourné som fast orkester sammen med et italiensk band ”Igabbiani”, som var hyret til at spille i Danmark for en periode. Andre gange spillede vi til "Nonstop-bal" sammen med de landskendte grupper The Hitmakers, Sir Henry & His Butlers, Matadorerne, The Defenders m.fl.

Det blev til mange oplevelsesrige ture, og tit blev det til sent ud på natten/morgenen inden vi nåede hjem - og nogle gange skulle vi på arbejde næste morgen tidlig.

Transporten foregik som før nævnt med forældre og venners hjælp, men nu havde nogle af os fået kørekort.

Hans Gravesen investerede derfor i vores elskede VW Transporter, årgang 1957 med delt forrude. Et rigtig ”folkevognsrugbrød”, som Hans og Poul på mirakuløs vis fik gennem bilsynet. Det var i denne bil vi levede og åndede. Vi var pavestolte og "Arne-BP" på den lokale tank fik virkelig noget motion, da vi ret ofte holdt ved benzintanken og skulle have for  5,- kr  ”almindeligt”.

Poul Christensen - der var født i Skagen - var årsag til, at vi næsten fik husorkesterstatus på Hotel Shel, i dag hedder stedet Clausens Hotel - og ligger overfor banegården i Skagen.

Men ellers førte musikken os mange steder hen, bl.a. andet til Frederiksgården i Frederikshavn, Skovlyst i Sæby, Svanelunden i Hjørring - hvor der var go-go piger, PG-klubben i Brønderslev, Dronninglund Hotel, Pandrup Kro, Popklubben i Løgstør, Hotel Phønix i Thisted, Vildsundhallen, POP-bal i Nykøbing Mors, Popklubben i Hvidbjerg Thy, Teen Dancing i Struer, Beat Club i Skive og mange andre mindre byer til f.eks.

midnatsballer, jule –og nytårsballer, efterkonfirmationer  m.v.

Musikstilen strakte sig i en bred vifte - lige fra hård rock/pigtråd over blues til rolige sjælere. Efterhånden udviklede vi os også til at bruge flerstemmig sang – især i The Young Rascals numre.


  

Militæret kaldte og vi skulle alle videre i vores liv, så i 1969 blev der sat punktum for The Strikers.

Ved deltagelsen i  ”DM i Popmusik”  på Mælkepoppen i Aalborg  var der nu kun Hans, Poul og Flemming tilbage i orkestret - Arne og Jørn var blevet indkaldt som soldat.
Gruppen var nu spredt for alle vinde. Nogle var blevet gift, havde fået børn og hus og vi regnede ikke med, at vi skulle spille sammen mere.

Men så en dag ringede Arne og fortalte, at han var blevet spurgt, om ikke vi kunne samle The Strikers til et 60’er bal i Fjerritslev. Vi var selvfølgelig alle fyr og flamme ved tanken om igen at skulle spille sammen.

Poul fik via sine kontakter i Aalborg fat i et øvelokale, hvor der også var instrumenter og forstærkere, og så var det ellers med at komme i gang. Vi øvede 7-8 weekender, hvor en af Pouls kammerater (Søren From)  - coachede os med hård hånd.

Så det var med mærkbar nervøsitet, at vi i januar 1991 stillede op foran 800 festglade og forventningsfulde publikummer i Han Herred Hallen, det var jo 20 år siden vi sidst havde spillet ”live”. Men da vi først kom i gang var det en stor oplevelse for os – det var som i de gode gamle dage og publikum kunne godt bære over med et par små fejl hen ad vejen.

I 1993 spillede vi igen i januar til 60´er bal i Han Herred Hallen i Fjerritslev. Vi havde i forvejen besluttet, at dette skulle være den sidste ”live” optræden for The Strikers.

Vi har siden genforeningen i 1991 mødtes hvert år i en weekend, hvor vi hygger os med vores piger - og snakker om gamle dage - og historierne bliver selvfølgelig bedre og bedre for hvert år der går.


  


.

Det var så vores nostalgiske bidrag om musiklivet i  ”60´erne”  i Fjerritslev. Vi vil gerne takke alle vi har mødt på vores vej - for en privilegeret ungdom, hvor vi mødte opbakning og interesse for det vi lavede.

Klik videre på de øvrige sider...

 .

Med venlig hilsen

.

  Arne, Poul, Hans, Jørn og Flemming

  

Strikers årene  -  en fortælling om "bandet"  -  fra start til slut

.

Klik på - billederne for at - forstørre.

Den første tid

Hønsehuset og Roskjærgaard

Fuld fart på...

Drengene bliver voksne

På den igen...

Tak til alle...

Hans,Arne,Jørn og Flemming

på besøg hos Poul

Jørn og Flemming bag i VW´en

Hans og Flemming på Roskjærgaard

Hønsehuset

Poul og Jørn bag i VW´en

Hans,Poul og Arne på tur

Arne har fået øje på noget

Vi hygger os i Skagen